spellenvereniging ucp - leeuwarden

UCP spellenavond 4 juli met bezoek Duivelsei

Geschreven door Bob Schubert op 07-07-2014


vrijdag 4 juli

Vanavond zou een delegatie van Spellenvereniging Het Duivelsei (Leiden) langs komen, dus Franke en ik vertrokken al om 19:00 uur van huis om de deuren op tijd te openen. We waren niet de eersten: clubmeester Cor was er al en het grote videoscherm toonde de 2e helft van de voetbalwedstrijd Frankrijk-Duitsland. Geen wonder dat Cor zo vroeg was: hij had uiteraard de rustperiode tussen de 1e en de 2e helft gebruikt om naar het wijkgebouw te gaan ;-)

Kort voor 20:00 uur arriveerden de Duiveleieren met een 3-mans/vrouw formatie; kleiner dan bedoeld maar een deel was helaas in het openbaar vervoer vanaf Leiden blijven steken. Jammer, maar we waren evengoed met rond de 20 mensen die zich over de tafels verdeelden. De grote stamtafel tegenover de flatscreen aan de wand was gereserveerd voor de voetbalfanaten, die de schijn ophielden met een spelletje Ticket to Ride (denk ik). Ik stelde nog voor om het beeldscherm uit te doen, maar oogstte daarvoor een blik die mij voor mijn gezondheid deed vrezen, dus laf als ik ben drong ik niet verder aan.

Ik nodigde de gasten uit voor een partijtje Camel Up, waarbij we als gokkers ons best deden om de winnaars en verliezers van een kamelenrace te voorspellen. Altijd weer leuk, al was het alleen om de originele dobbelpiramide en het feit dat de kamelen in dit spel kunnen 'stapelen' en elkaar op die manier meenemen. Om als speluitlegger vooral niet te winnen, deed ik een aantal wilde gokken, maar dat pakte averrechts uit. De meeste kon ik verzilveren, zodat ik alsnog (te) veel Egyptische ponden verzamelde.
Daarna hadden we geen tijd voor een lang spel meer, dus haalde ik het sfeervolle kaartspel Veel Soeps! tevoorschijn en vermaakten we ons prima met het verpesten van elkaars soepen. Met name de laatste ronde was hilarisch, omdat 3 van de 5 spelers 'Vandaag geen soep' speelden en dus geen slagen wilden halen - wat uiteraard jammerlijk mislukte. Hier maakte onze 4e gast Mirjam handig gebruik van en wist daardoor de overwinning haar kant op te roeren.

De andere spelers in de zaal hielden zich bezig met o.a. Suburbia en Diskworld. Na de reshuffle van de spelers kwamen nog 7 Wonders, Linko! en uiteraard (Melissa was aanwezig) Wizard op tafel.
Al met al weer een leuke en luchtige spelavond - ondanks voetbal en aanhoudende zomerzwoelte.


Foto's


Soep maken met Duivelseieren

De plek in Friesland om gezellig een bord- en kaartspel te spelen.