spellenvereniging ucp - leeuwarden

UCP Spellenavond - vrijdag 7 juni - Deel 2

Geschreven door Bob Schubert op 14-06-2013


De clubavond van 7 Juni stond in het teken van het Fantasy Rollenspel, in dit geval Dungeon & Dragons (zie verslag deel 1). Gezien het lawaai dat hier meestal mee gepaard gaat, trokken de rollenspelers zich vriendelijk terug in één van de zalen op de bovenverdieping. Het animo voor D&D was groot, en dat spiegelde zich duidelijk af in de grote zaal beneden. Daar bezetten de hardcore bordspelers nog 3 kleine eilandjes met Battlestar Galactica, Twilight Rex en King of Tokyo.

Battlestar Galactica leverde zoals gewoonlijk weer de nodige discussies op. Al dan niet valse beschuldigingen vlogen over en weer over wie de Cylon zou zijn. Uiteraard bleek ook vanavond weer dat veel van deze speculaties ook niet meer waren dan dat. Toch kon de Cylon niet zoveel streekjes uithalen, omdat er behoorlijk goed werd opgelet en hij geen grote rol te pakken kon krijgen. Vandaar dan ook dat de Humans het spel ruim wonnen. Wanneer de Cylon bijvoorbeeld Admiraal of President wordt, kan hij ongemerkt voldoende macht uitoefenen om te winnen. Maar in dit geval was de Cylon een piloot, die maar weinig invloed kon uitoefenen op de andere spelers. "Gelukkig" zaten de destiny decks nogal tegen, waardoor toch iedereen ervan overtuigd was dat de Cylon actief aan het werk was, waardoor het een zeer interessante avond is geworden!

King of Tokyo is maar een kort spel, maar het werd meerdere keren gespeeld. Het draait allemaal om de keuze: haal je zoveel mogelijk punten, of probeer je gewoon de anderen te vermoorden? Beide tactieken werden een aantal keren geprobeerd door verscheidene spelers, met wisselend succes.


Foto's


Twilight Rex: Spannende competitie, maar toch genoeg ruimte om te lachen :)

De plek in Friesland om gezellig een bord- en kaartspel te spelen.