spellenvereniging ucp - leeuwarden

Noorderspel 2012

Geschreven door Judith Corbijn op 03-10-2012


Noorderspel was vorig jaar een kleine beurs die op het Zernike-terrein in Groningen gehouden werd. Er kwamen maar weinig mensen naar de beurs, wat ook niet zo gek was omdat er maar weinig kraampjes waren om langs te gaan. Bovendien moesten mensen eerst de bus vanuit het centrum nemen.

De beurs zou dit jaar dan ook eigenlijk niet doorgaan wegens een tekort aan belangstelling. Echter, dit jaar zou eigenlijk het jubileum van Noorderspel zijn! Vandaar dat speelgoedwinkel Wirwar uit Groningen de beurs van dit jaar had overgenomen. Het werd een enorm succes!! Onze vereniging is dit jaar weer met verschillende vrijwilligers naar Noorderspel gegaan.

Deze keer was de lokatie de Aa-Kerk, dus midden in het centrum. Er waren tientallen tafels waar spellen gedemonstreerd werden, en verder waren er verschillende stands. De spellenvereniging Rabenhaupt van Groningen was aanwezig met een stand, en verder stond Wirwar er natuurlijk zelf ook met een grote kraam vol spellen. Een groot succesnummer was ook de loterij. Tientallen spellen werden verloot, en iedereen die binnenkwam kreeg al meteen een lootje om mee te doen. Er waren ook nog extra lootjes te koop, die razendsnel uitverkocht waren!

Van onze vereniging waren er 4 vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan de beurs. We hebben spellen uitgelegd en mensen die geïnteresseerd waren in onze vereniging ook uitleg gegeven over onszelf. Vanaf de vroege ochtend (8:00 begon het opzetten van de kramen) tot de late avond (17:00 kramen afbreken en daarna een etentje) zijn we druk in de weer geweest. Gelukkig was het mooi weer, en de beurs telde maar liefst ruim 900 bezoekers dit jaar!!

De beurs was dus een geweldig succes, en wij als vereniging waren dan ook erg tevreden over het verloop. Na afloop kregen de vrijwilligers ook nog een goodie-bag met daarin verscheidene leuke spellen. We hopen dat Wirwar de beurs van volgend jaar ook weer organiseert, en als dat doorgaat zullen wij daar als vereniging zeker weer bij zijn!!

De plek in Friesland om gezellig een bord- en kaartspel te spelen.