spellenvereniging ucp - leeuwarden

Spellendag Spellekijn

Geschreven door Franke Broersma op 26-07-2014


Op 26 juli was het weer zover. Voor de tweede keer hielden we een Spellendag bij Spellekijn. Ik was zeer benieuwd of er in de vakantietijd net zoveel bezoekers konden trekken als de vorige keer. Na een goed ontbijt samen met Nishal gingen we naar Spellekijn om de boel op te zetten, waarbij we al werden verrast dat er al spelers in de basement waren, druk bezig met een spel. Dat begon al goed. Al tijdens het opzetten van diverse spellen, geholpen door Sander, kwamen de volgende belangstellenden al in de basement. Terwijl ik bezig was om te begrijpen hoe het spel Splendor werkt, moesten we snel een ander spel vinden die we gelijk konden uitleggen en spelen. King of Tokyo is vrij eenvoudig te leren en viel in de smaak.

Al gauw kwamen er meer leden van de club en nieuwe gezichten in de basement en werd het al gauw een volle bak in de kelder. Na een flink aantal keren uitleg te geven over hoe Splendor werkt, beginnend met de legendarische zin "We zijn koopmannen uit de renaissance" kon het spel eindelijk dan toch beginnen. De regels zijn vrij eenvoudig, maar bleef een uitdaging om de juiste taktiek te vinden. Ik kreeg het na diverse spelletjes het niet voor elkaar om het spel te winnen.

De tafel voor mij werd Rampage gespeeld, terwijl achter mij het wat duistere spel Elder Sign in volle gang was, met de nodige kreten van plezier en gelach. Toch niet zo duister als gedacht. Nishal nam samen met Martijn en anderen Qinn voor hun rekening. Een taktisch spelletje waar je domino tegels op het bord plaatst om zo gebieden te maken en punten te scoren.

Later in de middag wwerd er nog een poging gedaan aan Puerto Rico, wat bij eem poging bleef. Het spel miste jammer genoeg wat tegels die vitaal zijn om het te kunnen spelen. Sjoerd gaf alsnog een uitleg van hoe het spel werkt, misschien voor een andere keer. Gelukkig zijn we niet voor een gat te vangen en kwam Nishal snel met Camel Up op de proppen. Ook hier weer een leermoment met bepaalde spelregels niet eerder hebben toegepast.

Ook de tweede spellendag was een succes en weer voor herhaling vatbaar. Ondanks het mooie weer en dat het vakantie is, was de basement weer goed gevuld met spellenliefhebbers. Dat er ook weer nieuwe gezichten waren die ook nog interesse in de club tonen kunnen we weer in onze broekzak steken.

De plek in Friesland om gezellig een bord- en kaartspel te spelen.