spellenvereniging ucp - leeuwarden

Over ons


UCP is dé spellenvereniging van Leeuwarden en omstreken. Ons hoofddoel is om alle bord- en kaartspelspelers een plek te bieden, waar zij hun hobby kunnen uitoefenen in een gezellige omgeving. Daarom organiseert UCP spellenvereniging elke vrijdagavond een spellenavond. Iedereen die houdt van het spelen van bord- of kaartspellen is welkom om op deze avond langs te komen.

Het onstaan van UCP

In 1995 is de UCP spellenvereniging opgericht door spelers van het kaartspel Magic the Gathering. Hun doel was een plek te creëren waar kaartspelers samen konden komen en als groep te kunnen spelen. De naam van de vereniging hebben wij dan ook aan dit kaartspel te danken. UCP staat namelijk voor Urza's Casting Party (Urza is een bekend figuur in het spel). Na enkele jaren (rond het jaar 2000) was de kleine groep kaartspelers uitgegroeid tot een grote vereniging met landelijke bekendheid.
Naast kaartspelers kwamen er ook steeds meer liefhebbers van bordspel bij de vereniging. Zodoende is de vereniging in de loop der jaren flink veranderd. Tegenwoordig hebben we geen actieve Magic spelers meer bij de vereniging. De UCP bestaat nu vrijwel geheel uit bordspelspelers, hoewel kaartspelers er zeker ook welkom zijn. Ondanks deze veranderingen is ons doel onveranderd gebleven: Zolang mensen (bord)spellen willen spelen zorgen wij dat daar de mogelijkheid voor is!

Wie zijn we nu?

De laatste paar jaar zaten we in een erg gezellige maar kleine spelruimte. Omdat het ledenaantal de laatste tijd flink is gegroeid, moesten we "noodgedwongen" verhuizen naar een nieuwe, grotere lokatie! De nieuwe lokatie is het buurthuis Rengerspark in Leeuwarden. Hier hebben we de komende jaren voldoende ruimte om nog verder door te groeien.
Op de meeste spelavonden zijn er rond de twintig spelers. Met dit aantal spelers is er altijd wel iemand te vinden die ook graag jouw type spellen speelt. Maar in ieder geval hebben we genoeg leden om gezelligheid te kunnen garanderen!
De leeftijd van onze leden is zeer gevariëerd. Er lopen veel twintigers rond bij onze vereniging, maar we hebben ook enkele leden die de 45 al gepasseerd zijn. Ook zij voelen zich prima thuis binnen de vereniging, omdat bordspellen en gezelligheid voor alle leefdtijden zijn!

De vereniging heeft vele spellen in haar bezit, zoals te zien is in onze spellenlijst. Zodoende hebben we voor iedereen wel iets leuks in de kast liggen. Bovendien hebben veel van onze leden zelf ook spellen die vaak worden meegenomen naar de vereniging.
Heb je zelf een bord- of kaartspel in de kast liggen dat je graag speelt, dan mag je dat altijd meenemen, want bij de UCP zijn er genoeg mensen die graag een nieuw bord- of kaartspel willen uitproberen!

De plek in Friesland om gezellig een bord- en kaartspel te spelen.